Rádiómúzeum - Gyula

látnivalók Gyulán

Rádiómúzeum - Gyula

Wlassits Nándor rádióamatőr – az amatőr rádiózás örökifjú szerelmesei baráti társaságának – látogatásával megnyitotta az első hazai magán kezdeményezésű és kivitelezésű rádiótörténeti kiállítást. Lakásának két helyiségét áldozta a tárlat elhelyezésére.

align= left Az első teremben a több mint három évtized óta gyűjtött és kiváló színvonalon restaurált, hatvan vevőkészülék a rádió-műsorszórás kezdeteitől vett első évtizedről ad jól rendszerezett tájékoztatást. Arról az időszakról, amelynek elején a detektoros rádióvétel még fantasztikus műszaki különlegességnek számított és egy eladdig ismeretlen tudás szükségeltetett annak műveléséhez, eszközeinek elkészítéséhez és a vevő kezeléséhez, illetve amely évtized végére már kialakultak a rádióvevő formára emlékeztető, a családtagok által is működtethető, bútordarabbá szelidült, háromhullámsávos, szériában gyártott műsorvevő-készülékek.

align= right A rádiókészülékek múltját bemutató helyiségben, de hasonlóképp az egész múzeumban, szakavatott vezető nélkül is jól elboldogulhat a látogató, mert összefoglaló szöveges tablókról, illetve a készülékek melletti táblákról minden tárgyról pompás tájékoztatást kap. "A második terem a rövidhullámú amatőröké, akik a hírközlés számára felfedezték a hivatalos szervek által használhatatlannak vélt rövidhullámokat." – a kiállítás látogatóit üdvözlő táblán áll ez a gondolat.

align= left Cím:
Gyula, Kossuth u. 7.

Tel./fax: 06–66–362–707

Forrás: gyulainfo.hu

Település ismertető
  • Gyula

    Válassza úti célként az ezerarcú Gyulát! Élvezze a város szépségét, gyógyuljon fürdőnkben, pihenjen száll...

Szállások Gyulán



és környékén